2021-12-04 89 瀏覽
銅鑼灣新開外賣咖啡店,店舖裝修以food truck 做主題,金屬車身外殼配綠色光管,旁邊空置的店舖剛剛好有 Graffitti做背景 ,大玩街頭文化元素!雖然只做外賣,兩位咖啡師的chill vibe 同埋他們高質的咖啡,吸引一仲咖啡同好人,聚集在店舖外,喝着溫熱咖啡,吹吹水,互相交流剛好碰上聖誕限定~仲有糖果decorating kit 你哋自己裝飾下咖啡甜品! 最喜歡這種小互動! 好玩好食不得不提,店舖招牌走馬燈,搞笑熱情的咖啡師超玩嘢,唔介意俾你公器私用,幫客人整啲 custom message! (放咗我的網頁名, 話幫我promote 下haha) 今個聖誕如果想送上驚喜message, 睇嚟佢哋幫到你喎▪️聖誕限定-聖誕latte $48未看材料之前以為係薑汁咖啡,,它的靈感源自Christmas pudding。咖啡base做得出色,香味十足。再配合溫暖的薑味很深人脾胃,草莓醬甜而不膩,咖啡師透露他正研究緊香濃的自製草莓醬,更加突出果香。你成件事更夾!你講到咁,咁我一定要返嚟試吓啦▪️紅絲絨曲奇$42近年很流行這種鬆軟像蛋糕的曲奇,漂亮的紅絲絨顏色,中間有白朱古力和忌廉,

今個聖誕如果想送上驚喜message, 睇嚟佢哋幫到你喎

▪️聖誕限定-聖誕latte $48

▪️紅絲絨曲奇$42
近年很流行這種鬆軟像蛋糕的曲奇,漂亮的紅絲絨顏色,中間有白朱古力和忌廉,一絲絲的甜背着咖啡吃,剛好平衡屬於咖啡的苦澀。

▪️香料蘋果梳打 $52
吹水吹太久,飲多杯凍飲!這杯以多種蘋果打製出來的蘋果蓉,清爽香甜。今日檸檬汁,很喜歡這種酸甜解渴的配搭。