2021-01-13
1901 瀏覽
今日去了潮館食午飯飲茶,幾年前食過一次,中規中矩,衛生、食物、服務都尚算可以,但今日再去已經大不如前。今時今日無論去邊間餐廳食肆,衛生一定放第一位,食物好唔好食都係其次。我地一坐低洗碗筷,污糟到比佢嚇親😰😰😰。個杯低污糟到難以置信🤢,係一大堆食物殘餘渣🤦🏻♀️🤦🏻♀️。之後叫個服務員幫我地換過啲碗筷,佢有講唔好意思,但係衛生印象已經接受唔到。洗第二批碗筷雖然無污物,但仍然摸到有少少油淋淋。跟著我地照點點心,其中叫了一籠蝦餃,蝦餃就無問題,但個蒸籠就大問題,蝦餃蒸籠裡面有一粒飯外,蒸籠個邊還有兩塊殘渣物🤦🏻♀️🤦🏻♀️。去商場裡面飲茶真係好少遇到咁既衛生質素🤢。最後總結係,食物再好食都唔會想再幫襯,何況食物方面唔係太出色,所有野都普通喇。最後點了一個飯,食淨一半有多,真係唔識欣賞,又廉廉地又濕濕地😕。依家有好多野都電腦化係好事,落單自己用電話,沖茶旁邊有自動沖水、煲水。最後叫埋單,行出門口比錢。但加一服務費又係要照比,服務費值唔值就真係可圈可點喇。
去商場裡面飲茶真係好少遇到咁既衛生質素🤢。