2019-01-11
男朋友睇Openrice見到尖沙咀有卜卜蜆食 咦?聽落好正喎 我試🤤 餐廳私穩度幾高 有私房菜感覺 似係會有班熟客晚晚嚟當飯堂嗰種👪 雖然衝住卜卜蜆嚟 但兩個人淨係食一鍋蜆又好似少少dry 望一望隔離枱 決定跟人叫埋黃金蝦😂我跟男朋友嚟無睇上網啲圖 估唔到個蜆份量都幾大 驟眼睇有好幾十隻 有蒜有葱有辣椒 濃味啲望落幾靚仔 係你面前煮到開口 (卜卜聲咁打開 所以叫卜卜蜆 好似係🤓) 再落酒就食得 小朋友見到一定覺得好得意😛 蜆肉唔算好大粒都唔算一粒沙都無 但係唔會食到有泥味 幾鮮甜 店員仲好貼心咁知道 我哋會食到成碟都係 幫我哋換咗兩次碟🤣再嚟黃金蝦 肉都幾爽唔會梅 而且個殻好香鹹蛋味 我哋'損'下'損'下 輕鬆解決一碟6隻 用嚟餸飯好滋味! 最後埋單差唔多500 唔算平 (大個先知中菜先係貴價嘢)但有成個鍋 又兩款都係海鮮 價錢合理啦 份量對兩個人嚟講都啱啱好 食得哂又唔會飽到頂住