2017-02-13 143 瀏覽
今次就兩個人去咗食表叔火鍋!個地址雖然話係大角咀,但旺角地鐵站出去都好近,真係行咗8分鐘啫!去到都好熱鬧好多客人,我哋就叫左胡椒豬肚半隻雞做湯底,一碟雪花肥牛切粒,一碟皇帝菜,同埋一碟四寶丸,兩個人來講真係好夠飽。每一台都有好多火鍋配料自己揀,基本上要乜都有乜,仲有茶可以自便。 醬油其實係火鍋嘅其一精髓,好彩佢呢度啲配料好新鮮,所以令到食物更加錦上添花。個胡椒豬肚雞湯底非常之入味,啖湯好好味,豬肚軟硬適中,有好多雞脾肉,好嫩口好鮮味!個肥牛切粒,比較厚身,所以煮佢嘅時間要掌握得好,先會唔老又唔生啱啱好!食落好甘香,好軟身,好味!所以好快清左盤。至於個四寶丸係想像中嘅好食,有墨魚丸、蝦丸、鯪魚丸、梅菜豬肉丸。全部都大大粒好彈牙,好有肉味,好新鮮嘅,同平時係超級市場買果d有出入。整體來講,價錢合宜,品質唔錯,推介!
整體來講,價錢合宜,品質唔錯,推介!