2012-12-04 237 瀏覽
深水埗青山道嘅嘉頓公司很多人都知係寫字樓,但其實有一間清優環境嘅餐廳在閣樓 ,唔係好多人知道,早幾年前因公司大樓大裝修 (以前餐廳在地下),所以停辦直至舊年重開。今天放假由早上辦點事至完成已到二時多了,還未食午飯,我便決定重新嘗試我以前喜愛的其中一間西餐廳。原來午餐祇供應到中午二點半,唯有食 Tea Time Tea Time 我選了魚柳麭加法式薯條連茶或咖啡 ($38) 及Blueberry Cheese Cake ($20)魚柳麭配薯條 - 魚柳熱辣辣,芝蔴麭鬆軟面香脆,加上生洋葱絲、微酸的靑瓜沙律醬及醃水瓜粒,一熱一凍,一軟一爽的口感,好好味,不過個麭就細左啲唔夠喉。而薯條炸得非常脆,衹是加少訐幼鹽已感到非常美味,跟本就唔使點茄汁。藍莓芝士餅 - 餅底係海棉蛋糕,很鬆軟唔乾,而芝士忌廉亦很香滑有芝士香味但唔太甜,很好味。唯獨可能凍櫃太凍,我食到芝士忌廉內有啲冰碎,有點美中不足。
原來午餐祇供應到中午二點半,唯有食 Tea Time

魚柳麭配薯條
藍莓芝士餅
題外話/補充資料: 餐廳環境唔錯,唔係太多人及嘈吵,睇住書嚟嘆茶,係另一個選擇,而餐廳啲侍應服務水準都唔錯。
2012-12-04
魚柳麭配薯條