2022-07-12 1231 瀏覽
之前嚟過一次,當時朋友推介嗰款水木便當,話個定食好大座好震撼。但係店員當時話要預約落order先有,而且每日限量十份,我地order得太遲所以試唔到,失望而回……今次再有機會嚟,所以一早打上去order水木定食,點知接線生話唔需要pre order,到時上去嗌就得。我心諗”唔係呀嘛",但係佢講到咁樣我都冇辦法啦,唯有去到先order啦……最後上到去又order到喎,真係唔知佢地搞邊科 =.=可能係灣仔區餐廳食午飯既通病,上到去好多客人但係侍應人手不足。建議諗曬成枱嘅order先至叫侍應,唔好為難人地。水木便當上菜時真係幾大坐嘢,不過老實講,佢咁大座都係因為將啲食物一層層疊起來,到最後食嘅時候咪又係攤開嚟擺喺枱面,雖然個賣相又真係幾好嘅,起碼有人記得。呢度嘅食物平均都係中上嘅日本餐嘅質素,魚生好鮮味,壽司飯調味都唔錯,天婦羅又炸得脆。基本上食物方面都係不過不失,對得住個價錢嘅。另外,每樣食物份量都唔會太多,打工仔做嘢做到好攰喺度食午餐都會幾開心,又唔怕飯氣攻心。以灣仔眾多要排隊嘅餐廳當中,佢算係性價比唔錯嘅選擇,只係員工唔係幾夠人,服務冇跟到咁貼。見到啲員工全部都咁頻撲其實應該考慮加人手

以灣仔眾多要排隊嘅餐廳當中,佢算係性價比唔錯嘅選擇,只係員工唔係幾夠人,服務冇跟到咁貼。見到啲員工全部都咁頻撲其實應該考慮加人手,或者上菜唔好一碟一碟上要走幾轉囉。