2022-05-29
話說因為去唔到紅磚屋某新café🥺唯有去同樣喺錦上路嘅Muse Furniture Lab 碰吓運氣,好彩到埗嗰陣唔算特別多人🤭不過因為冇預約所以只能夠坐室外位🌞店家好好人準備咗風扇俾我哋🎐而且坐正打卡位體驗都唔錯🙈同埋花園都幾大唔使同人迫😗秋冬天黎應該幾舒服🌬-🥠煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138聽聞呢度最岀名法式可麗餅當然要試吓啦😆甜嘅就食得多,鹹嘅真係第一次食,可麗餅入面包住拌咗cream cheese嘅椰菜絲,上面放上煎蛋同煙三文魚,份量幾大夠2個人分,不過味道就普通咗少少,沙律醬汁未能醒胃,餡料太單調冇太大驚喜🤔同埋可麗餅質地似台灣蛋餅,偏軟欠蛋香,個人鍾意薄身偏煙韌嘅口感😅🍝黑松露野菌意大利粉 $148意粉好大碟食極都有,而且火喉夠熱辣辣幾好味😋如果黑松露再重手啲會再加分,香氣略為不夠🍄🍹蝶戀花荔枝冰 $68有個蝶字都知一定關蝶豆花事🤣入面仲有蝶豆花整嘅蒟蒻,靚靚嘅漸變色加埋櫻花冰球幾igable💕飲到尾都唔淡👍🏻🍹咖啡冰沙 $78店員一放上枱我哋兩個都呆咗一呆😧太大杯喇掛😳勁浮誇‼️仲要有好多金箔🤣味道雖然係一般正常味道,但消暑同打卡應該係店內世一🥇-🌟敬請預約,預約保
🥠煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138
🍝黑松露野菌意大利粉 $148
🍹蝶戀花荔枝冰 $68
🍹咖啡冰沙 $78
🌟敬請預約,預約保平安,walk-in 要視乎情況
🌟有加一服務費
🅿️有泊車位
🛋MUSE FURNITURE LAB
🏡地址: 元朗錦上路26C號地鋪
☎️電話: 93326168/63888824
🕙營業時間: 11:45-20:30 (Wed-Mon, Tuesday Off)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔