2017-04-27 1953 瀏覽
之前係Facebook見到有訪問呢間餐廳,裝飾喺我鍾意嘅風格,而我被牆身果句「跑馬射貓鬚」吸引了,一黎個人鍾意霓虹燈feel嘅裝飾,二黎呢句句子喺幾中point幾有創意!所以一直好想拜訪試試!好彩預早book左位,如果唔喺要排隊等位。今餐係慶祝家姐生日!我地嗌咗唔算多嘢食,每人一個意粉、薯條,家姐飲啤酒,而我就飲西柚汁。家姐嘅蜆肉湯意粉一般,嗌之前唔知原來喺湯意,冇諗過拎比我地時係有個鍋。食果時唔知應該喺將意粉放入個鍋到,定調返轉!份量不太多,其實可以話喺唔夠食!而我嗌嘅忌廉意粉就唔錯,幾好味嘅!但喺但喺,佢嘅薯條真喺令我有啲失望,本身等緊果時已經好期待,因為之前食過有一間嘅黑松露薯條喺冇得輸,好懷念果隻味道,所以就嗌黎試下。不過呢間就輸咗, I'm sorry! 黑松露味唔夠出,而薯條唔脆之餘,仲有啲淋!小失望!同埋食物價錢有點兒貴。。。不過裝飾真喺靚,環境都幾vintage!特別鍾意鋪頭嘅公雞碗!好靚!
今餐係慶祝家姐生日!

而我嗌嘅忌廉意粉就唔錯,幾好味嘅!

同埋食物價錢有點兒貴。。。
2017-02-24
慶祝紀念