2018-02-12 983 瀏覽
到處食野都係集團式,不過見呢間未試過就今晚去試下8點左右去到,要拎飛,不過好快就叫到我地(前面個啲無左影)未食之前,睇menu都ok,不過睇人地張枱食緊嘅份量就相對性細份,不過賣相幾靚,門口聞到煎牛扒勁香,應該好好味因帶埋仔仔去,所以安排坐bb櫈,櫈底有餐廳提供嘅bb餐具跌左係地,啲職員放bb櫈個時都唔執諗住叫2個set加1份沙律沙律來先,係煙三文魚士多啤梨沙律($68)來到真係好失望。。。。沙律有幾款,呢款最貴,與menu張相唔係好match,煙三文魚好細片,士多啤梨薄切到。。。一碟夾埋唔知係咪可以砌返成1粒同埋咁細碟賣咁貴,不如換返隻再細啲嘅碟啦,食完唔知食左乜落肚,太唔抵食跟住來左忌廉海鮮燴飯海鮮有蝦,青口,細細粒嘅帶子個忌廉汁甜甜地,感覺怪怪,不過似輕食感覺,食完都未感覺到飽肚盒仔紐西蘭肉眼扒7成熟賣相幾好,切好晒上,方便食,牛食落都好味,因為叫7成,所以少少老左啲,不過有肥膏果粒牛扒,就勁好味個牛扒跟一個飯或意粉,要意粉就送錯左飯,咁侍應即換啦換左但。。。。意粉凍晒,一餅野咁,點食呢再叫侍應跟進,最後應該整返熱。。。不過凍左就好快再變一餅野啲意粉睇來都整左好耐,係齋淥熟,淡淡
到處食野都係集團式,不過見呢間未試過就今晚去試下

8點左右去到,要拎飛,不過好快就叫到我地(前面個啲無左影)

諗住叫2個set加1份沙律

沙律來先,係煙三文魚士多啤梨沙律($68)

跟住來左忌廉海鮮燴飯
海鮮有蝦,青口,細細粒嘅帶子

盒仔紐西蘭肉眼扒7成熟

個牛扒跟一個飯或意粉,要意粉就送錯左飯,咁侍應即換啦
換左但。。。。意粉凍晒,一餅野咁,點食呢

再叫侍應跟進,最後應該整返熱。。。不過凍左就好快再變一餅野
啲意粉睇來都整左好耐,係齋淥熟,淡淡清清,無乜口感,希望餐廳下次可以改善

最後上埋茶同甜品
咖啡慕絲蛋糕,都唔錯,餅底無左啲,賣相唔太靚

整體來講呢餐食左3百幾
小朋友唔係食好多
平時出去食,叫2個餐都會飽肚,但今次的確係唔飽,尤其叫左個沙律覺得最唔抵,唔叫無咁嬲,叫左都唔知自己食左乜,或者大家想食沙律,應該一人叫一份,唔好諗住可以share

只好話物價貴,被門口牛扒香味吸引左入去
真係無下次,仲以為Pokka cafe連鎖店應該都正常,味道係ok,不過份量真係唔值呢個價。。。我會選擇唔再來
2018-02-11