2023-02-05
🥢煙肉酸忌廉焗薯 ($48)食之前,想像係熱食嘅,點知黎到,我諗係個酸忌廉太凍啦,加上太Cream,成件事太唔Match,同埋啲煙肉好細粒,極少,啲芝士又唔係溶埋落個焗薯到,成個焗薯好奇怪咁,絕對唔會有下次🥢卡邦尼意粉+薯條 ($69+$12)原本對個焗薯好失望,所以都唔敢對其他野有期望,點知個意粉好唔同,啲汁好Creamy,意粉嘅煙肉比焗薯嘅煙肉大塊好多,份量都多好多(唔通攞晒黎整意粉,所以整焗薯嘅時候就冇乜煙肉淨🤭),雖然意粉面到啲芝士都冇溶,但我都仲可以用意粉嘅熱去整溶啲芝士嘛,我欣賞呢個意粉唔會太咸至於個蒜蓉包,都唔錯,因為我唔鍾意過多蒜蓉,我覺得呢個嘅蒜係適中嘅,係因為用法包整,所以會偏硬啲姐加12蚊就有埋個薯條,咁就當然要試啦,揀左唔辣嘅薯條,非常好味,又夠脆,係好咸姐🥢炸魷魚圈 ($42)我唔知係咪因為食完個薯條好咸,所以搞到食個炸魷魚圈就好似冇乜味咁,定佢本身真係濃味,係要靠點個醬,但Sorry,個似麥記魚柳包個層醬,所以我唔鍾意🥢熱朱古力 (+$18)個朱古力跟餐加18蚊先有得飲,夜晚又唔想飲咖啡,就唯有試熱朱古力,唔會好濃朱古力味,反而飲到好重好厚嘅奶味,絕對唔值得
🥢卡邦尼意粉+薯條 ($69+$12)
🥢炸魷魚圈 ($42)
🥢熱朱古力 (+$18)
個朱古力跟餐加18蚊先有得飲,夜晚又唔想飲咖啡,就唯有試熱朱古力,唔會好濃朱古力味,反而飲到好重好厚嘅奶味,絕對唔值得18蚊飲
呢間餐廳,我諗我只會為個卡邦尼意粉同薯條而回頭,其他野食就絕對冇第二次