2007-04-27
三點四先到已經幾餓,同門口姐姐話明人數諗住佢會即係帶位,點知佢邊數佢手上ge點心咭,邊話執緊枱(雖然茶客都多,但我眼睇都有兩張吉枱),終於等佢數完佢手上ge咭埋好數,就帶我地入座,仲要係去個張無需執ge枱吉枱度。雖然左佢兩、三分鐘唔係多,但係對佢ge做事態度真係唔多滿意,居然要客人等埋d無謂時間,佢唔帶位大不了叫其他人幫手,有幾個staff係收銀處無咩做ga。講番食物,小點$5.8 中點$8.8 大點$11.8 特點$16.8 茗茶@$61. 上海粗炒($18) --- 有鑊氣、唔會太喊、係油多d,用上幾多豬頸肉,特價,抵食!2. 香煎牛肋骨($20) --- 唔知係咪我記錯,黎到無骨,得d肉,但又得幾好味,好香,係細碟左d3. 蝦餃(大) --- 見唔駛特點,就點,果然一分錢一分貨,同出面要特點ge size差一截,蝦係有,但就俾人地細粒,可以la4. 燒賣(大) --- 所有點心一齊上,係lee個最後單獨上,幾驚佢漏單。唔知係咪新鮮包?!好好味,好味過蝦餃好多5. 蒸腸粉(中) --- 無要任何餡,d腸粉質地好好,只係點麻醬、甜醬,甜鼓油就夠好味,一碗仔醬唔夠,要夠兩碗呀,唔該!
6. 流沙奶黃包(小) --- 只係小點,雖則無咩蛋黃香,但都有流沙效果,可以接受
其餘义燒包、鮮竹卷、粉果就普通。
最後埋單個待應幾醒,同佢攞單free parking,佢好識做俾張二百多完ge單,可以2 hrs free,總叫挽回少少入座ge不快待遇。