餐廳: 創發潮州飯店
資訊:

2016-04-07 4007 瀏覽
今日出開九龍城,之前都聽過下創發個名,想話出開尼就試下啦,點知就食左好搵笨既一餐。去之前都有上開飯睇下有咩評價,都見到話佢服務一般,所以都有心理準備。點知一入到去,服務好好喎,又俾你揀位,又搬櫈俾你擺野,心諗可能只係之前既食家朋友唔好彩遇到唔好伙計,其實佢服務都唔錯啊,點知佢服務係唔錯,但做生意手法就好有問題。其實未坐低前已經見到有三碟前菜係枱面,諗住人人都有架啦,茶芥前菜依D點都要俾人賺下架啦,所以都冇咩理會到。不過食落又覺得唔係好岩口味,所以三碟都冇咩點食。正如好多朋友所講,佢係冇MENU 既,得掛牆有D大牌寫住有咩食同價錢。老實講,D牌掛到成間店都係,個個牌寫既菜又唔同,邊有人會落足眼力去睇啊,都係叫D平時係其他地方食開既菜架啦,點知就出事啦。我地兩個人,叫左一罐可樂,一碗蠔仔粥(細),一碗胡椒豬肚(細),韮菜豬紅(例),同埋一碟鵝片拼魷魚。味道就不過不失啦,唔算差但又冇咩驚喜。點知埋單果時就真係嚇到個心離一離,果三碟前菜加埋收我100蚊,碟鵝片拼魷魚成$180  我知係要俾人賺下,但果幾碟前菜又細,果5條炸魚仔又唔係好食,咁都成舊水?!  鵝片貴就梗架啦,但成碟野鵝片加埋得

鵝片貴就梗架啦,但成碟野鵝片加埋得果7-8片,魷魚好似得果6片添,咁都收我$180 就條氣點都唔順架啦

成餐飯最後埋單$370左右,唔係話唔好食,但好似俾人當水魚劏咁,真係好嬲
2016-04-05