2022-03-26
這間台灣麵店之前都曾經試過 但因為屋企附近開咗分店後 就唔會再有特登去光顧嘅心態 幾年前屋企附近都執笠 所以差唔多都忘掉了這間台灣麵店 這間麵店多年前曾經有米之蓮加持 所以四圍都有分店 現在已經步入只餘數間嘅階段了不過應該無人會可惜 今次點咗一個麵線 一個豬扒湯麵 一個炸豆腐 最後還補點了一個欖菜肉鬆四季豆 都算滿意和滿足 麵線價錢比其他台灣食店都貴 朋友說滿意 因為份量都好足夠 豬扒和麵分開上桌 所以唔影響口感 我就點了麵線 今次點的蠔仔麵線 蠔仔真係勁多 價錢都係唔平 味道唔太出 好淡都係台灣本土最好味還有那個炸豆腐 其實都有點失望 因為沒有任何後加味道 我本來以為會有點椒鹽粉 好似炸花技丸一樣 但都有個大優點 就是即炸嘅好熱口辣口最後都係發覺唔係太滿足 所以點了欖菜肉鬆四季豆 開始時都好驚份量太大會食唔晒 但其實兩個人一定夠食 份量唔太大 欖菜太鹹 雖然都係熱辣辣 飲品要單點 份量真係好孤寒 未有跟餐特價 要加任何配料都要加錢 食後感:好失望 曾經米之蓮推介餐廳都只是普通服務 普通材料 應該唔會再去 因為類似餐廳太多
今次點的蠔仔麵線 蠔仔真係勁多 價錢都係唔平
味道唔太出 好淡都係台灣本土最好味