2004-06-19 22 瀏覽
今日提早同爸爸慶祝父親節. 打電話黎鳳城book檯, 問定佢個menu係咪同平時一樣, 接電話個男人話係, 我地就揀左呢間.8點鐘黎到, 我地話book左檯, 佢地先至臨時臨急搭左張細檯俾我地, 已經要扣分.坐低叫佢俾menu我地睇, 佢只係俾左兩張紙我地睇, 我地問佢拎個大menu俾我地, 佢話今日大menu o既菜唔available, 我話打電話時問過個menu同平時一樣, 佢就話整唔切!連我一心想試o既金銀桂魚卷都無得試!!張menu紙上除左set之外,可供選擇o既菜不出十樣, o係無乜選擇之下,揀左:1)鍋貼大明蝦: 總共十隻, 以蝦多士黎講, 唔算油, 隻蝦都彈牙.2)化皮乳豬: 好肥, 而且唔好食!3)金銀蛋莧菜: 唔油, 正常炒菜一碟.4)上湯白菜苖: 呢個無乜味, 而且上檯好求其, 賣相仲差過屋企自己炒.晚飯送紅豆沙, 不過唔甜, 而且比正常稀, 唔掂.埋單都要成$400! 完全係俾聽電話o既男人呃左!
2)化皮乳豬: 好肥, 而且唔好食!
3)金銀蛋莧菜: 唔油, 正常炒菜一碟.
晚飯送紅豆沙, 不過唔甜, 而且比正常稀, 唔掂.
埋單都要成$400! 完全係俾聽電話o既男人呃左!