2018-12-30 114 瀏覽
今日同好姊妹去中環行街食飯,當我地肚餓嘅時候比我見到一間好得意既餐廳 - 《常歡笑》我俾佢嘅名字吸引了,於是我和姊妹決定入去試吓🥰《常歡笑》餐廳門面不大,但係餐廳裡的座位比較寬闊舒服而且餐廳的員工都好nice 餐廳內的裝修雖然簡單,但係牆上貼滿了餐廳的招牌食品感覺好吸引...首先我們點了餐廳裏的招牌菜《星級海南雞飯》海南雞飯配對上三個醬汁,甜黑醬油,薑蓉醬和酸辣泰式醬。我比較鍾意食薑蓉醬因為呢個味道係我由細食到大,但係如果鍾意新式食法可以試吓酸辣泰式醬因為佢食落感覺清爽不油膩。雞肉不肥又滑加上雞皮一齊食超級爽口,另外配上熱呼呼油飯,超級好味👍👍👍另外叫了一個《野菌瘦肉燉雞湯》,湯材料十足,沒有味精,而且燉了4至6小時,就好似媽咪煲的老火湯一樣好味😍當然唔少得叫《鮑魚燒賣》啦,呢個係餐廳誠意推薦的小食,燒賣裏的豬肉爽口彈牙肉質不會太乾再配上鮑魚仔這樣的食法也是第一次,一啖一粒感覺好爽⋯正🤣🤣🤣最後比我見到一個女性恩物《紅棗雪耳燉花膠糖水》呢碗糖水超值只係$68,有大大嘅花膠,爽口彈牙,而且雪耳超多,不會太甜,食完超滋潤🥰🥰🥰今次食左幾樣食物感覺他沒有味精,而且健康有益下次要再去試吓店裏面

首先我們點了餐廳裏的招牌菜《星級海南雞飯》

今次食左幾樣食物感覺他沒有味精,而且健康有益下次要再去試吓店裏面其他食品😂😂😂
2018-12-30
  • 海南雞飯