2022-07-28 47 瀏覽
豬友又帶我食雞煲,上到去餐廳都好闊落,而且又有幾間房比客人享用,好岩三五知己,我地2個人,坐邊都ok. 對住飲吧呢個位幾好,可以睇下係點樣調飲品❤️因為唔想影到其他客人,其實個位有個唱卡啦ok 既位,不過疫情就無開放,句slogan 都幾特別:我戒不了酒,而是我戒不了朋友😝☺️秘製口水雞(半隻)$128雞件好滑,大大舊又冇骨, 而且舊肉啖啖肉爽口, 味道啱啱好唔會做到太辣, 而且鍾意佢個辣椒脆脆地, 拎嚟送酒唔錯👍☺️黃金豆腐($58)外脆內軟, 豆腐勁滑又唔會一夾就散👍有陣陣嘅椒鹽味, 而且佢個外殼真係好鬆脆, 完全係食到停唔到口😋小心食既時候燙口☺️即炸腐皮蝦卷($78)炸出來後有咬口,而且蝦味重,炸到金黃色,而且個腐皮脆脆,咬落去又彈牙☺️☺️ 以上三個小食都必定要叫,因為真係好好食👍特別係嗰兩個黃金豆腐同炸腐皮卷❤️我以為食辣雞煲,所以好快就咗啤酒同豬友啤啤去,點知,豬友話今晚食藥膳雞煲😋豬友話成日見我手腳冰冷要同我補一補☺️個漏斗好好,岩好5分鐘,點完幫我地滾起就落雞,之後5 分鐘就食得👍一大隻雞,平時雞煲會真接落晒,呢個藥膳雞煲好好丫,自己慢慢落,個湯底好濃郁❤️藥膳雞煲有黨蔘,又有杞子,

☺️秘製口水雞(半隻)$128

☺️黃金豆腐($58)
外脆內軟, 豆腐勁滑又唔會一夾就散👍

☺️即炸腐皮蝦卷($78)

藥膳雞煲有黨蔘,又有杞子,唔好睇少其實夏天都要補補,個湯底聞落好香,飲落真材實料👍女仔一定要試,唔好成日食麻辣雞煲☺️

雞件大件,又好滑,5分鐘滾起再吃又完全熟透❤️

☺️原隻呂宋芒沙冰
必叫飲品,綿綿沙冰,又粒粒甜甜大大的芒果,一飲之下透心涼,原隻芒果值得一讚

美國肥牛卷($118)

肥瘦分明,而且用筷子响卷口都淥,淥一淥放落口,牛味重又滑👍

好鍾意呢個茶煲,以為係熱水,原來係淡淡清香玄米茶👍

下次要再約女性朋友再來聚聚❤️❤️