2022-08-02 79 瀏覽
呢日同朋友出左銅鑼灣食早餐,係街市附近見到呢間尚君如夢,成間舖好colorful 望見個menu 見食既野都正常,所以就入左去試😀一坐低第一時間睇menu 我地分別叫左沙嗲牛肉出前一丁配老火中湯底+火腿炒蛋多士。我朋友就要左香蔥豬扒米粉配羅宋湯底+飯太陽蛋多士。 我地一見到可以揀湯底都覺得好新奇🤪 出面好少餐廳可以咁揀🤙🏼🤙🏼沙嗲牛肉出前一丁沙嗲味都幾濃,出前一丁煮到岩岩好,唔會太生又唔會太淋,配埋個老火湯底個味道幾特別🎊🎊 至於個炒蛋我覺得有啲奇怪但又講唔出邊到怪,但又完全冇調味,最後我都冇食曬洋蔥豬扒米粉豬扒都幾嫩滑,唔會好韌,個羅宋湯底都幾好飲,太陽蛋都正常發揮👌🏼 飲品方面,我朋友叫左熱咖啡,一收到杯飲品就見到好多泡,朋友話飲落似係用粉沖既,覺得麻麻地。我就叫左杯特飲,凍既檸檬洛神花蜜,飲落雖然有啲甜,但好香洛神花同蜜糖,如果想試建議少甜🤓🤓

沙嗲牛肉出前一丁

洋蔥豬扒米粉