2017-12-18 404 瀏覽
餐廳位於中環蘭芳園對面大廈6樓,第一感覺裝修好似酒吧,完全唔似越南餐廳😛我地點左香茅牛油蒜香雞翼,越式鵝肝法包,越式水咖喱牛坑腩碟頭碎米飯,特強宿醉劑(法式火車頭金邊粉),自製越式蔗蝦同埋幾杯特色飲品先講講香茅牛油蒜香雞翼$68 8 隻,炸得好香脆一啲都唔油膩,肉質好柔嫩,食完一隻食咗好多其他嘢再食 相隔一個鐘到仍然保持外脆內軟 誠意推介越式鵝肝法包$138 法包焗得好脆一啲都唔硬 鵝肝配青瓜減低了油膩感👍👍 加埋淡淡的牛油香 絕對係一種享受❤️越式水咖喱牛坑腩碟頭碎米飯$88 上堂嘅時候聞到陣陣嘅咖喱味🤣🤣 牛腩大小不一 有些好鬆軟 不過有兩件就差少少 可能要牛肉脂肪分布不夠平均 有點點硬 不過整體還可以特強宿醉劑(法式火車頭金邊粉)$188 一上枱 即刻要嘩一聲 好似皇宮高級燉品咁 一打開有微微嘅煙飄上嚟 入面有安格斯牛肉 牛坑腩 牛柏葉 牛筋丸 越南虎蝦 非常豐富😍😍 味道不過不失 不過影相呃like一定得自製越式蔗蝦$48 蝦膏非常多 蝦肉非常新鮮 點埋鹽一流最緊要呢度好靚 有個好特別嘅畫框 一邊係會不停咁轉相 都係惡搞圖 非常有趣🤗

自製越式蔗蝦$48 蝦膏非常多 蝦肉非常新鮮 點埋鹽一流
  • 鵝肝法包