2023-05-07
立鮨 (紅磡)📍紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖立鮨又開咗新分店!今次選址黃埔,呢區引入咗愈來愈多人熱食肆!新店用咗上一手 Omakase 嘅裝修,所以格調有別於其他分店,空間感十足之餘,坐吧枱可以直望天藍色好靚嘅backdrop,而且有埋普通嘅餐枱位置!唔方便坐吧枱嘅食客都可以照顧埋呀!今次我地order咗好多火炙系列同各式各樣嘅軍艦,仲有加埋個松葉蟹蓋甲羅燒同炸富山灣小白蝦做小食添!火炙深海池魚壽司 $29火炙本鮪赤身壽司 $29火灸三文魚壽司 $10火炙牛油赤蝦海苔壽司 $22火炙左口魚邊壽司 $28火炙系列之中個人最愛都依然係左口魚,燒過嘅左口魚油脂更豐盈甘香!海膽軍艦 $36碎蔥吞拿魚腩軍艦 $26芥辣八爪魚軍艦 $13辣汁帶子軍艦 $10三文魚籽軍艦 $28軍艦之中呢我就比較偏愛碎蔥吞拿魚腩軍艦,因為魚腩蓉又滑又有甘香!立鮨分店多,食物種類又多,而且又有質素,所以忠粉都特別多!黃埔店可能新開未有太多人知,所以如果住附近的話真係值得去試試!
📍紅磡必嘉街120號黃埔天地第三期百寶坊地下G9號舖
火炙本鮪赤身壽司 $29