2022-12-11
🌟今日search開印度嘢食彈咗間位於中環嘅高級印度菜,裝修特別得來好有印度風格,平時見佢仲會有印度自助餐食。咁啱我哋去果晚就冇,但係整個體驗都唔錯——————🐽 Pani Puri,咖喱角作為一款印度嘅特色小食,好特別咁用類似米紙包住入邊用薄荷酸汁醃嘅豆蓉,食落特別開胃;而咖喱角嘅餡料亦都好豐富,有不同嘅豆蓉以及印度香料,令人食到有啲耳目一新嘅感覺🐽 butter chicken set之後我哋叫咗butter chicken以及印度燒雞,值得一讚嘅係呢度既雞件處理得好嫩滑,Better Chicken唔會好滯,同埋naan bread一齊食真係好夾🐽 印度焦糖雪糕印度嘅雪糕介乎普通香港雪糕同埋Gelato嘅質感,食落帶少少煙韌嘅感覺,都幾特別
——————
🐽 Pani Puri,咖喱角
🐽 butter chicken set
🐽 印度焦糖雪糕