2018-07-24
裝潢不錯,用了黑色跟白色大理石紋的磁磚作主調,搭配少少薄荷綠。簡潔優雅又不失一點點型格。店中央有兩個大鳥籠作點綴,一枱可坐五至六人。總括而言,環境OK,普遍食物溫度不夠熱,味道不過不失。🔸無骨芝士蘑菇釀雞中翼(5隻) $55小食/前菜黎計普普通通,芝士蘑菇餡唔多,一啖咬去中間就無哂。唔會有流心同拉絲😂🔸泰式燒春雞伴印度烤薄餅 $118見Menu張相幾掂就叫左,黎到個樣都OK。食左一啖唔算好好食,跟泰式醬料。再切開少少發現唔夠熟,有少少見紅肉,即刻叫職員換。職員態度良好,問我地想轉咩菜式。免得再搏隻唔熟既燒春雞,我地轉左點漢堡。職員其後醒目自己update張單。🔸柚子汁雞扒漢堡 $68相比起燒春雞,漢堡比較有溫度。但唔多食到柚子汁,只係一個好係板燒雞腿包既漢堡。有薯條、沙律伴碟,份量唔少。🔸芝士四季春 $26雖然芝士奶蓋依類飲品賣到成行成巿,但堂食餐廳好似唔係到到都有得揀。依到既飲品大概分幾類: 咖啡、朱古力、特飲、沙冰、有機茶。芝士類飲品得三款,選擇唔多(另有海鹽芝芝芒芒/ 草莓)。芝士味係濃郁,但略嫌打得太厚實,唔夠soft (感覺似東X茶)。飲落頭幾啖只飲到芝士,後幾啖只飲到茶,
🔸無骨芝士蘑菇釀雞中翼(5隻) $55
🔸泰式燒春雞伴印度烤薄餅 $118
🔸柚子汁雞扒漢堡 $68
🔸芝士四季春 $26
雖然芝士奶蓋依類飲品賣到成行成巿,但堂食餐廳好似唔係到到都有得揀。依到既飲品大概分幾類: 咖啡、朱古力、特飲、沙冰、有機茶。芝士類飲品得三款,選擇唔多(另有海鹽芝芝芒芒/ 草莓)。芝士味係濃郁,但略嫌打得太厚實,唔夠soft (感覺似東X茶)。飲落頭幾啖只飲到芝士,後幾啖只飲到茶,做唔到芝士同茶一齊飲個種。但要讚既係茶底!飲落好清,帶點清香。唔單只有烏龍茶韻味,又有綠茶香氣。之所以覺得咁清既茶同過厚實既芝士有太大對比同違和。