2022-05-10
Loop Kulture✖️呢度係一間有裸賣嘅Cafe,除咗食物之外,仲有蠟燭、止汗劑、香體膏、潤唇膏、香水、香薰及有機護膚品出售。地方空間都夠大,枱與枱之間唔會覺得好逼夾。樓高兩層,露營車儲物盒,戶外行山枱櫈都演變成咖啡室座位嘅一部份。星期六下午兩點幾到場,竟然唔使排隊等位。一入門口就有個咁靚嘅環境可以俾你打卡影相喇!店內有兩位小鮮肉,其中一位高大啲嘅小鮮肉好有禮貌,隻眼識笑㗎。。。幾可愛!開心果牛油果奶昔、北非蛋配酸種麵包、牛油果無花果配酸種麵包都好吸引。但我一個人根本都食唔到兩款咁多,所以同小鮮肉溝通完之後,最後決定要「軟包焦糖香蕉樹頭麵包」即係法國吐司,配搭一杯清爽嘅鳳梨冰茶。雖然呢個法國吐司唔算平,但係打卡真係好靚呀!周邊有石榴肉、無花果、藍莓,仲有啲瓜子同花瓣,真係好有少女心。隔籬枱嗰兩位少女,影相影到個伯爵茶雪糕都溶晒,都仲未影完。法國吐司個蛋香味好重,切開咗都可以睇到入面好綿密。即使唔搭配雪糕或者楓糖漿,只食蛋香味都好好食。鍾意食法國吐司嘅人,有興趣都可以過嚟打卡食好西。