2018-06-20
今天我地幾條某利齊齊找野食,由於我地食左成個星期既辣野,今天吾想再食辣,加上有個貪靚鬼怕出暗瘡介食辣,所以叫左個微辣既雞煲食左先,一路等果D遲到既大爺。先來個響鈴及炸魚皮(都脆口既),喜歡當小食食又得,喜歡十下十下又得;跟住上雲吞及午餐肉(無論以前或現在我都不喜歡,不知為何現在變左人地必食之選,當然我係吾會阻止他們吃的);由於我地今日食微辣,加上加過一次滾水,已經同吾辣無分別,之後有個姐姐經過,見到無乜湯,直接拿壺野加落去,問都無問直接加,仲要係加滿甘濟,當我們見到係辣湯已經太遲🙄佢見到我地"啊"一聲,都呆左一下,跟著講"D湯都吾係好辣既"😑都加左羅咪唯有繼續食,你話吾辣?你話姐,其實都幾辣嫁,因為我地食竹笙同灼菜,吸晒D辣汁,比起平時我地係ok既,但今天我地有個貪靚者,之後我們 "畢"起啲湯,叫另外個樓面加水,個姐姐聽到(雖然佢有承認佢加錯湯,亦有叫個樓面拿起我們個煲去倒左D湯,再換過,但D語氣同D西口组既面孔,就算里一刻,佢做到幾完美都好,都令到 人地吾舒服)🙄當然無換到湯,但貪靚大爺無 再食過野都好既,佢食少D,我地又可以夾少D money:不過就算個姐姐幾西口都好,都要讚一讚間
不過就算個姐姐幾西口都好,都要讚一讚間舖個冰鎮秋葵,顏色好靚,望落去好新鮮,冰得嚟又爽口;牛肉都吾差