2024-05-09
今次同朋友去左尖沙咀,搵左間好舒適好打卡able的cafe, 坐坐下先知原來呢度夜晚開到2:00am架!! 可以飲酒同食晚餐呢~!不過我地今次係食lunch的,朋友點左意式香蒜蝦意粉。意粉煮得剛好彈牙,蝦肉新鮮彈牙,每一口都充滿濃郁嘅蒜香同鮮味。意粉配上橄欖油同其他調味料,味道鮮美而不膩。我就介紹一下Jagger全日早餐。呢個早餐組合有多款美食,包括迷你牛角包、沙律菜、德國腸、辣雞翼、薯餅、炒蛋、巴拿馬火腿同蘑姑。牛角包鬆軟香脆,德國腸肉質彈牙,辣雞翼酥脆多汁,薯餅炸得金黃酥脆,炒蛋香滑美味,火腿同蘑姑鮮嫩可口。呢個組合豐富多樣,份量都好十足,我一個人都食唔哂呢。飲品就點左ice cap,咖啡濃郁香醇,每一口都有咖啡嘅香氣同濃厚口感,隻杯都好靚添呀!仲有呢度原來都有凍檸茶架,檸茶帶有淡淡嘅檸檬香氣,非常適合作為消暑飲品。整體而言,呢度環境好乾淨,裝潢帶有西式渡假風,坐下坐下就可以渡過好舒適嘅下午呢!