2016-03-02 1892 瀏覽
間中會路經此火鍋店, 但未有打邊爐的衝動, 今天異常寒冷, 終有機會嘗試從門口板子的推介, 能吸引我的, 就是"法式原隻龍蝦湯", 為甚麼中式打邊爐, 會用上西式湯底店鋪不是很大, 但算闊落, 整潔, 不是很擠迫, 可能還未到高峰時段其實, "杏汁菜膽豬肺湯"也是我的FAVOUR, 但"法式龍蝦湯"未試過, 較特別, 所以.......法式原隻龍蝦湯底, 終於出場, 真係有隻大大龍蝦, 首嚐龍蝦湯, 味道有點似Spaghetti 嘅龍蝦湯, 雖然不是濃郁, 但有種清新嘅感覺WOW.......大大隻龍蝦鉗, 真是真材實料的原隻龍蝦龍蝦肉又爽又彈牙, 啖啖肉, 不錯.....不錯......個人較喜歡本地手切牛肉, 貪佢夠牛肉味, 肥美得泥又唔會太膩, 這間算不過不失直得一讚, 就是手打墨魚滑, 爽滑彈牙, 食到粒狀墨魚肉, 很新鮮炸魚皮香脆可口, 浸在龍蝦湯3秒, 淋淋地, 脆脆地, 簡直絕配最後, 叫埋雜菜籃, 就相當完滿了
WOW.......大大隻龍蝦鉗, 真是真材實料的原隻龍蝦
最後, 叫埋雜菜籃, 就相當完滿了

2016-01-19
  • 法式龍蝦湯底火鍋