2020-11-26
今日行行下銅鑼灣想揀一間懷舊嘅西餐廳。「新寧餐廳」係我腦海即時出現。🤓🗾新寧餐廳地點都算方便,位於利銅鑼灣利舞臺廣場。2015黎到餐廳都冇咩人。餐廳因為疫情關係,枱同枱之間都分得好開,可以食得好安心(而且中間係冇膠板隔住,感覺自在好多)。😜- (推薦指數 最高 : 😋😋😋😋😋)前菜焗法國田螺 (推薦指數 : 😋😋😋)田螺都正正常常,不過加埋啲薯蓉,好香好好味鮮菌忌廉湯 (推薦指數 : 😋😋😋)忌廉湯唔似啲平價西餐廳,湯好濃又有菇味,我鐘意😍主菜西冷牛扒 (推薦指數 : 😋😋😋😋)西冷牛扒🍴5成熟。好耐未試過有一間餐廳真係整到岩岩5成熟,唔太熟又唔太牛,味道一流。配菜方面係蕃茄🍅同翠肉瓜🥒,不得不提個薯仔🥔一流。焗羊鞍 (推薦指數 : 😋😋😋😋😋)羊鞍外脆內軟,肉質鬆軟,再用配埋薄荷醬一絕!依個有驚喜👍🏼👍🏼幾年前黎過一次,今次再黎,餐廳都保持到應有水準,抵我有掛住佢😝重點要提下,依間餐廳服務態度好好,會令每位客人好舒服。-Instagram : itisheika 味道 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地點 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻衛生 : 👍🏻
🗾新寧餐廳地點都算方便,位於利銅鑼灣利舞臺廣場。
(推薦指數 最高 : 😋😋😋😋😋)
前菜
焗法國田螺 (推薦指數 : 😋😋😋)
田螺都正正常常,不過加埋啲薯蓉,好香好好味
鮮菌忌廉湯 (推薦指數 : 😋😋😋)
忌廉湯唔似啲平價西餐廳,湯好濃又有菇味,我鐘意😍
主菜
西冷牛扒 (推薦指數 : 😋😋😋😋)
焗羊鞍 (推薦指數 : 😋😋😋😋😋)
重點要提下,依間餐廳服務態度好好,會令每位客人好舒服。
Instagram : itisheika
味道 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地點 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
衛生 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食 : 👍🏻👍🏻👍🏻
新寧餐廳 Sunning Restaurant (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場16樓B舖