2024-06-18 158 瀏覽
QUE係間主打食西日fusion菜嘅餐廳,裝修充滿日式風格,木系裝修令人感覺舒適,今次叫咗個二人餐食,包括有餐湯/沙律、小食、主食、壽司塔可、甜品同飲品,都幾豐富!▫️餐湯/沙律是日餐湯係磨菇湯,菇味濃郁;沙律係蕃茄芝士沙律,醬汁酸酸地夠醒胃▫️小食▪️脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬份量都算多,雞翼熱辣辣,雞皮好香脆,點埋辛子明太子醬食更添滋味▫️壽司塔可▪️軟殼蟹壽司塔可呢道料理好有創意,融合咗日本壽司與墨西哥taco嘅元素,外層嘅紫菜脆片口感獨特,包住大大隻香脆軟殼蟹,入面嘅饀料仲有牛油果,沙律菜同壽司飯,口感豐富又好味▪️辣味三文魚壽司塔可另一款點咗辣味三文魚,三文魚輕輕炙燒過好香口,更伴上三文魚籽,令整體味道食落更鮮甜▪️軟殼蟹意粉配蟹肉番茄忌廉汁大大隻軟殼蟹炸得好香脆,份量都好多!條條意粉都掛滿番茄忌廉醬汁,非常滋味又唔會膩,仲有加入紫菜同芝士碎,味道豐富▫️甜品▪️炭燒咖啡提拉米蘇盒子賣相精緻,面頭嘅提拉米蘇口感幼滑,香濃咖啡味,想濃味啲嘅可加埋附上嘅清酒,食到底會有日式黑糖蕨餅,幾特別有驚喜▪️抹茶鮮奶 & 香桃富士梳打除咗抹茶鮮奶之外,店員推薦呢款特飲,話好多女仔鍾意,確實係幾香甜

▫️餐湯/沙律

▫️小食