2022-12-03
嚟介紹良心餐廳啦💛今次想同大家介紹一間位於港島嘅良心小店🫶🏻,呢間餐廳主打嘅就係西日fusion菜😬,所以其實呢間餐廳嘅嘢食喺其他地方都比較少機會食到㗎🫡。想知我嗰日食咗啲咩嘅,就一定要繼續睇落去啦!食物方面☝🏻#香煎鱸魚配白酒忌廉汁($138)首先介紹嘅呢一款主食其實係是日精選推介入邊揀㗎👾。我自己覺得呢款主食係配搭上都幾豐富🤤,唔單止有主角鱸魚,另外都仲會有車厘茄、蘆筍同烤薯仔㗎🥔。鱸魚我自己覺得煎得啱啱好,表皮煎得夠脆🤩,魚肉都夠晒滑嫩😚。配埋白酒忌廉汁一齊食嘅效果都好match😍。#西京燒比目魚丼($128)之後要介紹第二個主食同樣都係是日精選推介入邊嘅👍。我本身真係冇諗過丼飯原來可以有呢個配搭🤣,食完估唔到都幾有驚喜🙌🏻。比目魚夠晒大塊😋,食落入口即溶🥳,配埋沙律醬一齊食,令比目魚味道上嘅層次更加豐富😎。丼飯另外都仲有蘿蔔、冬菇同粟米芯㗎🙏🏻。值得一讚嘅係佢嘅蘿蔔,真係煮得夠晒淰,相當入味🤩。#蜜桃檸檬紅茶($28)飲品方面就要咗呢一杯凍嘅蜜桃檸檬紅茶🍑,飲落唔會話太甜🫡。另外蜜桃同檸檬嘅味道都balance到😚,自己覺得飲落幾舒服😬。評分以🌕表示(滿分為5)賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
食物方面☝🏻
#香煎鱸魚配白酒忌廉汁($138)
#西京燒比目魚丼($128)
#蜜桃檸檬紅茶($28)
評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑