2022-09-16
今晚收工去咗蘇杭街「Suit Coffee & Sake」食晚餐,係一間日系西洋風fusion菜餐廳🍴店內裝修簡潔且有格調,感覺好舒適Pi-dan Agedashi日式炸豆腐四四方方,外皮微脆,軟糯黏口。配上餐廳自家製的皮蛋醬,口味獨特Yaki Ori Poke表面舖滿三文魚籽及少許花瓣,賣相吸引❤️整體感覺似日式夏威夷丼飯,上層係刺身粒及牛油果,分別有吞拿魚、油甘魚及帶子,鮮甜味美!最底層係醬油炭燒紅米飯糰,口感豐富Daily Pasta是日精選係黑蒜虎蝦意粉✨虎蝦仁鮮甜彈牙;意粉軟硬適中,富嚼勁,配上濃濃的黑蒜汁,勁邪惡!當中加咗秋葵,增添口感,好好食呢Beef Chunk足5.5安士的牛肩肉,燒至大約七成熟,肉質結實,牛味香濃。伴碟有炸薯仔粒及燒哈密瓜,大滿足哦阿部 VEGA低酒精13度生酒,容易入口,口感清爽,帶微微果甜,入喉時感受到如香檳一般的浸涼氣泡感水神 純米大辛口 岩手縣產米口感順滑,米香馥郁,酒味較香醇及濃厚細膩
Pi-dan Agedashi
Yaki Ori Poke
Daily Pasta
Beef Chunk
阿部 VEGA
水神 純米大辛口 岩手縣產米
口感順滑,米香馥郁,酒味較香醇及濃厚細膩