當開左D間餐廳時真心覺得貼心既, 以後一個人開飯時又多間餐廳選擇啦.一人一鍋喜歡咩湯底咩食料自己話事,一定岩食因為全部自己揀既.火鍋選擇都好多, 有8種, 有辣有唔辣. 我地就各試一款: 辣既<麻辣三杯雞小火鍋, 唔辣既<蟲草花養生小火鍋>.麻辣湯底只有少少辣, 但非常香同野味, 蟲草花湯底, 有好多紅棗和蟲草花非常滋補. 鍋中配料既雞脾肉超滑又好入味, 素菜又有好幾款, 牛肉只有兩片實在太少啦, 但不得不提個台灣新竹米粉, 吸哂好多湯汁, 但D米粉唔會係好軟身, 仲好彈牙添, 米粉必推! 好食!!飲品又有好多選擇啦, 免費飲品又有, 加$6 - $8 可轉特色飲品又有, 總有一款岩口味既!!一人食飯不是悶, 食得開心又衛生! 正呀!!

一人一鍋喜歡咩湯底咩食料自己話事,
一定岩食因為全部自己揀既.

一人食飯不是悶, 食得開心又衛生! 正呀!!
  • 台灣新竹米粉