2021-08-13
難得出開黎,為左支持小店行遠少少試下。原來上次外送高質嘅沾麵同黃金雞就喺附近!本身以為小麥同普通茶記一樣,估唔到連茶餐都有咁多款而且有特式!粉麵飯三文治西多大路野齊晒,竟然連漢堡、熱狗、豬仔包、牛角包各式其色都有,每款有幾個選擇,豬柳炒蛋潛艇(熱狗)?芝士牛角包?🤤🤤最後叫左:碎蛋煙肉朱仔包🔅🔅🔅🔅🔅好似越式法包咁,皮薄且外脆內軟。碎蛋微暖濕潤、唔怕越食越乾。醒埋淡淡煙肉味,剛好平衡!蛋沙律黑椒熱狗(走左黑椒)🔅🔅🔅🔅🔅誠意之作!一拎上手係焫手架!包焗到外邊微脆、上面芝麻香每咬一啖都飄入鼻。碎蛋應該係即整,所以撈左沙律醬都微暖,唔會整凍個包。入面真•熱狗腸,唔係麵粉雞肉腸,足料!豬扒炒公仔麵:🔅🔅🔅🔅🔅有鑊氣、麵彈牙、一條條夠分明但食完冇油漏感,搭幾條椰菜、芽菜,碟上一滴多餘油都冇。食到一半先覺得要推介俾各位食客,豬扒林又有得咬下,食晒冇得影添🥲樓面有四、五個侍應姨姨,所以落單都好快手,廚房出菜係個炒丁慢左少少,anyway,又如何?好味,我願意等!爬文見之前啲po話佢service唔好,我冇遇到。佢可能換左批姨姨?
原來上次外送高質嘅沾麵同黃金雞就喺附近!
最後叫左:
碎蛋煙肉朱仔包🔅🔅🔅🔅🔅
蛋沙律黑椒熱狗(走左黑椒)🔅🔅🔅🔅🔅
碎蛋應該係即整,所以撈左沙律醬都微暖,唔會整凍個包。
入面真•熱狗腸,唔係麵粉雞肉腸,足料!
豬扒炒公仔麵:🔅🔅🔅🔅🔅