2022-11-02
搵食搵到在西環~ 餐廳位置係有啲隱蔽,但其實跟電梯直上,餐廳就在電梯隔離🌟水煮魚(小辣)見到咁正宗嘅四川店,都唔敢隨便叫辣。店員都好細心咁預先問清楚想要啲咩辣度。我最後都揀左小辣就好了。 上枱果時見到好多辣椒舖面,但試過個辣道又算適中,非常惹味。魚嘅份量多,好厚肉,而且冇骨,食起黎啖啖肉,食得好暢快。水煮魚碗入面都有好多水晶寬粉份量夠晒數~🌟涼伴鮮魚皮十分十分十分推薦! 好耐冇食過咁爽脆鮮魚皮。加埋個麻麻辣辣感覺,簡直想叫多碟黎食!🌟肥腸小麵初頭冇諗住叫多個麵,但都想試試個肥腸~ 好彩都有試~ 肥腸切到細細粒,入口好勁肥腸味~ 加埋個小辣麵,剛剛好🌟重慶口水雞食四川野點都要叫個口水雞,試試功力。呢碟內在十足,雞肉嫩滑,而且皮唔算厚。作為開胃前菜一流🌟水晶冰粉最後店員送上冰粉解辣,冰粉好凍,超超超濃嘅桂花味,又好味好解辣整體黎講,呢度比我預期高質。非常滿意。
🌟水煮魚(小辣)
水煮魚碗入面都有好多水晶寬粉份量夠晒數~
🌟涼伴鮮魚皮
🌟肥腸小麵
🌟重慶口水雞
🌟水晶冰粉
整體黎講,呢度比我預期高質。非常滿意。