石燒肉其實都流行左一段時間,不過唔同餐廳質素都比較參差,之前都未有搵到會有“嘩”一聲好好食個種。而今次搵到呢間係西環既頑石燒肉我終於都“嘩”左一聲加上好耐都無同朋友們聚首一堂又可以食到一問質素唔錯嘅燒肉店!幸福滿滿❤️第一次“嘩”係睇menu既時候唔同部位既牛肉都有得揀,有時真係花多眼亂好難選擇甚至連小食同飲品都多,真係有d驚訝第二次“嘩”係食小食既時候🌼 牛肉他他 88 同雞皮餃子🥟 38牛肉他他好滑嫩,上面隻日本蛋 🥚都好重蛋味而且唔會有生肉既腥味,怕食生牛肉既朋友應該都可以試一試另外仲可以試下輕輕燒一燒佢,都有另一種感受😗另外雞皮餃子做得個皮好脆,又唔會太油😊成隻餃子都可以食到好重既雞味而且兩樣都係香港日本餐廳偏少見到既菜色,值得試下💝第三次“嘩”係主角出場既時候🌼牛舌二食 128 同埋 吉列和牛牛小扒 178跟餐配月見紫菜飯,蜆湯同沙律 48牛舌二食係薄切牛舌+厚切牛舌芯 🐮個人黎講比較鍾意厚切個份,比較有牛味同有口感d薄切就比較適合配一下醬料,會比較好吉列和牛牛小扒食得出和牛選擇得好唔錯 🐄 鮮嫩無雪味,雪花平均,輕輕放上熱石度燒一燒兩邊就食得好軟滑,入口即溶既感覺 😋而且外層

而今次搵到呢間係西環既頑石燒肉我終於都“嘩”左一聲

第一次“嘩”係睇menu既時候
唔同部位既牛肉都有得揀,有時真係花多眼亂好難選擇
甚至連小食同飲品都多,真係有d驚訝

第二次“嘩”係食小食既時候
🌼 牛肉他他 88 同雞皮餃子🥟 38
牛肉他他好滑嫩,上面隻日本蛋 🥚都好重蛋味
而且唔會有生肉既腥味,怕食生牛肉既朋友應該都可以試一試
另外仲可以試下輕輕燒一燒佢,都有另一種感受😗

另外雞皮餃子做得個皮好脆,又唔會太油😊
成隻餃子都可以食到好重既雞味
而且兩樣都係香港日本餐廳偏少見到既菜色,值得試下💝

第三次“嘩”係主角出場既時候

🌼牛舌二食 128 同埋 吉列和牛牛小扒 178
跟餐配月見紫菜飯,蜆湯同沙律 48

牛舌二食係薄切牛舌+厚切牛舌芯 🐮
個人黎講比較鍾意厚切個份,比較有牛味同有口感d
薄切就比較適合配一下醬料,會比較好

吉列和牛牛小扒食得出和牛選擇得好唔錯 🐄
鮮嫩無雪味,雪花平均,輕輕放上熱石度燒一燒兩邊就食得
好軟滑,入口即溶既感覺 😋
而且外層既吉列皮係燒既時候完全唔會軟左😊
食既時候仲係好脆,外脆內軟係口入面混合既感覺係好難以用言語形容❤️
即刻“嘩”左出聲 🤤

跟餐既飯🍚想特別講一講,
之前有食過其他餐廳配白飯或者有飯素既飯
而我個人係比較鍾意今次呢個,呢樣算係個人喜好啦
因為店舖用既日本蛋本身幾好,所以呢個月見紫菜飯本身已經有唔錯既味道

而最後一次“嘩”
🌼 富士山特飲 18
呢杯富士山特飲睇落真係好靚
不過飲既時候就要小心
用飲管搞均佢既時候佢就突然好似火山噴發一樣噴晒出黎
真係“嘩”出聲,富士山噴發omg😂

特飲跟餐半價,另外仲叫咗
🌼 梅酒多多梳打 22
🌼 白蘋果汁 12