2天前 0 瀏覽
之前已經試過呢間位於西營盤的咖啡店, 佢啲食物同咖啡都好飲, 拉花靚有創意, 今次同另外一位靚女朋友再訪chill下, 佢位置都好方便, 一出地鐵站過對面就係啦, 裡面裝潢係工業風設計充滿型格風格, 可以打埋卡!我地唔想食太飽, 所以share 左一個意粉和窩夫:*三文魚子蟹肉海膽醬扁意粉海膽都係其中一樣我很喜愛的食物, 呢個意粉有驚喜, 意粉充滿住濃郁的海膽醬味道, 很香和creamy, 意粉硬度適中掛汁, 撈埋三文魚子和蟹肉一齊食, 味道豐富, 好味~* 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕呢到既窩夫都係必食之一, 窩夫鬆脆而有牛油香,香蕉片很香甜,提供埋朱古力醬, 我個人認為要倒啲落去窩夫, 更加香濃, 配埋濃郁朱古力味雪糕, 口感冰涼又有朱古力味的鬆脆窩夫,十分夾, 正!*Mocha (Nutty, hot)咖啡面以可愛嘅公仔拉花作飾, 拉得好得意精緻, 這種拉花真的十分可愛呀! 朱古力味不會蓋過 咖啡味, 兩者很平衡, 香濃的朱古力咖啡*Latte (Nutty, hot)同樣以另一款可愛的公仔拉花作飾, 呢杯更似女仔feel一點, 好似天使, 哈哈! 奶味順滑,咖啡香濃, 愛

我地唔想食太飽, 所以share 左一個意粉和窩夫:

*三文魚子蟹肉海膽醬扁意粉

* 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕

*Mocha (Nutty, hot)

*Latte (Nutty, hot)

同樣以另一款可愛的公仔拉花作飾, 呢杯更似女仔feel一點, 好似天使, 哈哈! 奶味順滑,咖啡香濃, 愛啡的我覺得唔錯~

5天前
下午茶