2017-04-30 553 瀏覽
朋友提議食西班牙菜,我就係to eat list度醒起有一間我想食左好耐~剛好位於尖沙咀,好近朋友放工!我地叫左一啲小食同埋主食,整體都不錯!首先係脆炸龍蝦球配香辣青汁$72漿漿地既口感,當中帶有香口既龍蝦味,有種外脆內軟既感覺之後仲有脆炸和牛薯蓉球$45食落亦都係薯蓉既口感,但係我反而覺得呢道既辣味更多,加上有一啲和牛碎,味道更加突出主食係特選伊比利亞黑毛豬柳拼盤$238朋友重點推介,我都有同感!依個拼盤可以食到黑毛豬三個部位,分別係豬頸脊、豬肩胛肉、豬肩肉。依三款肉既口感都唔同,而我最欣賞既係豬肩肉,有嚼口得黎又唔會太韌,口感仲幾似食緊牛添~朋友點既主食係原隻八爪魚腿$238,我都試左幾啖食落啖啖肉 味道好鮮 有海水咸味 同埋無乜見到餐廳有呢個dish 加上真係好巨! 所以都值得一試甜品我地一致同意想試下西班牙吐司配乳酪雪糕$52第一次食西班牙制法既吐司 同港式toast好吾一樣 港式偏硬 同埋好有嚼勁 但呢個toast係浸過既所以比較軟 吾洗點嚼 好特別 而個乳酪雪糕好light 剛好balance到西班牙菜真係好特別,我地都幾鐘意,特別係個豬拼盤!

我地叫左一啲小食同埋主食,整體都不錯!
首先係脆炸龍蝦球配香辣青汁$72
漿漿地既口感,當中帶有香口既龍蝦味,有種外脆內軟既感覺

之後仲有脆炸和牛薯蓉球$45

主食係特選伊比利亞黑毛豬柳拼盤$238
朋友點既主食係原隻八爪魚腿$238,我都試左幾啖

甜品我地一致同意想試下西班牙吐司配乳酪雪糕$52

西班牙菜真係好特別,我地都幾鐘意,特別係個豬拼盤!