2020-11-14
遠處已經望到五彩繽紛嘅霓虹燈 門口好岩打卡影相 裝潢有格調 幾有氣氛▪️蕃茄脆包 醃白銀魚 蒜茸蛋黃醬 $48底下既麵包非常脆身 醃白銀魚驟眼望非常可怕 (因為成日都覺得呢啲魚會好腥) 但係食落完全無呢個感覺! 質地仲好滑捋捋加上自家製既蕃茄醬 濃稠微酸 非常開胃▪️西班牙薯仔蛋餅 $78一上枱就聞到陣陣蛋香呢一道真係要盡快食 如果唔係就會無左流心嘅效果中間餡料非常軟滑 加有薯仔顆粒 creamy得黎口感豐富 濃郁薯仔香蛋餅外層薄身香口 質地唔會好嚡▪️血橙燒牛柳沙律 $58沙律面頭舖有脆片 食落非常香脆帶鹹香沙律菜爽脆無苦澀味 用上黑醋調味 配埋甜甜地既血橙 酸甜開胃燒牛柳生熟程度剛好 帶咬口淡淡牛香 略嫌有啲筋位▪️鵝肝比堅尼三文治 $78三文治超脆身 濃濃牛油香鵝肝蓉口感軟滑綿密 淡淡油香▪️烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架 $158經慢煮既黑毛豬 肉質完全唔乾唔柴 近骨位肉汁豐富 淡淡焦香肥仔特別鍾意佢啲肥膏 入口即溶 又唔覺得好油膩⠀旁邊仲有唔少外脆內軟既薯仔粒粒⠀▪️Sangria $60/glass食西班牙菜點都要飲返杯SangriaSangria飲落順口 甜甜地 酒味唔太重▪️Pink G
▪️蕃茄脆包 醃白銀魚 蒜茸蛋黃醬 $48
▪️Sangria $60/glass
食西班牙菜點都要飲返杯Sangria
Sangria飲落順口 甜甜地 酒味唔太重
▪️Pink G&T $108
用上grapefruit同blood orange既cocktail 飲落好fresh 酒精感同樣唔太重 幾適合女仔飲
整體而言 每道菜式都挺有水準 特別推薦西班牙薯仔蛋餅 性價比挺高