2018-08-05 3223 瀏覽
今次帶大家去試試位於尖東嘅西班牙🇪🇸餐廳🍴面對住海聽住跳脫嘅西班牙音樂😍間餐廳除左有嘢食外,仲係一間酒吧嚟架!外面亦有shisha供應!-🔸BROKEN EGGS呢個裏面有薯條🍟,流心蛋,同埋西班牙火腿!雖然材料簡單,但三樣嘢擺埋一齊味道好夾呀😆一切落隻去啲蛋汁流曬出來沾啲薯條食,係一個惹味小吃👍🏻🔸DUCK CIGAR呢個名好特別,顧名思義外型就好似一條雪茄😂入面係鴨肉絲!!!外皮超級香脆可口,一咬落去已經聞到陣陣鴨肉香味!再沾埋蒜蛋黃醬一齊食,真係好好味x3🙈 呢度小吃小編私心推薦,食完一份唔夠喉再Encore🤭🔸COD FISH WITH CALAMARI NOODLES嚟到主菜叫咗呢度海鮮試下!魚嘅肉質非常彈牙,食到係新鮮嘅食材,下面係一條條嘅魷魚麵🦑食到鮮甜嘅味道,但魷魚份量唔多,配上嗰汁個人感覺略鹹🤨但喜歡食魚嘅朋友會鍾意的~🔸TRADITIONAL CHORIZO RICE 試埋另一個主菜西班牙飯!個人覺得呢個飯好好食,一點都唔膩,加上有青紅椒平衡咗肉腸嘅油份,啱啱好👌🏼另外仲有火腿喺入面更加提升咗整體嘅香味😊絕對係西班牙傳統美食之一👍🏻🔸SPANISH SWEET LE
今次帶大家去試試位於尖東嘅西班牙🇪🇸餐廳🍴

🔸BROKEN EGGS

🔸DUCK CIGAR

🔸TRADITIONAL CHORIZO RICE

🔸SPANISH SWEET LEMON BUN
去到甜品當然要試下啦!叫咗呢個炸迷你檸檬🍋包,入面係檸檬忌廉。但係其實唔係好食到檸檬香味🌝反而覺得有少少油膩,食咗一小個已經覺得有啲滯,但喜歡食包類甜品嘅朋友可以一試。

🔸SPANISH SANGRIA COCKTAIL
飲品方面當然叫咗杯酒來鬆一鬆啦!試咗杯sangri溝出嚟嘅cocktail, 好易入口,淡淡紅酒同果香,好適合女仔飲😆❤

🔸總結: 餐廳整體氣氛幾chill, 外國人比較多,適合朋友聚會同傾計飲嘢~餐廳入面嘅環境影相都唔錯啊!😉