2017-04-10 2866 瀏覽
行完山到西貢市,女人腳斷都要行街,呢間麵包店朋友極力推薦,話次次都會買咁話,咁我跟佢買喇,門面其實唔起眼,店入面又暗,講真行過都唔覺眼,推門入內好似另一個世界,入面好迫,麵包架好多,又有雪櫃入面放批,最得意嘅有個櫃裝住塊大火腿,有客買時店員就切片!其實似麵包+雜貨店,麵包款式以西式為主,有啲款都未見過,揀嘅時候店員好親切咁介紹,又會比啲意見!大家似街坊人情味濃厚!客人聯合國大量唔同人共冶一爐!Spanish Bun($5)一袋透明膠袋兩個,呢款包有鹹有甜兩款,我買甜嘅!好喜歡面頭嘅粟米粉,第二日做早餐,隔一晚麵包仲好鬆軟,淨食味道微甜!有麵包香!粟米粉幾香!我一個夾芝士,一個夾肉鬆,好易撕開!好味呀~~店員當客人朋友,我哋兩個選擇困難嘅,又裝又睇,店面又窄,佢哋都好包容,又介紹又比意見!好nice!讚!去開西貢真心可以一試!
鹹Spanish  bun
甜Spanish  bun

去開西貢真心可以一試!
2017-04-08
外賣自取
$10 (早餐)
鹹Spanish  bun
甜Spanish  bun