2019-04-10
收工經過呢間西班牙餐廳,見到餐廳有多款西班牙火腿,突然想回味一下西班牙風味,一於入去食個西班牙風味晚餐🤩見到Menu都有提供Dinner Set同Tapas Set,老公點了Dinner Set,我就點了Tapas Set😋😋Dinner set有加利西亞雜菜雞湯,好有西班牙傳統風味👍👍香腸拼盤配西班牙蕃茄多士,包括16個月風乾白毛豬火腿,Serrano Chorizo, Spicy Chorizo Loin西班牙海鮮燉麵,煮得好有西班牙風味,海鮮配料都不錯👍甜品西班牙炸油條配朱古力醬,呢款好好味,配上咖啡雪糕好香濃好味👍👍我的Tapas Set,包括西班牙薯仔蛋餅,好香蛋味,配上西班牙火腿蕃茄多士,賣相精緻吸引😍😍炸魷魚圈配香蒜蛋黃醬,香脆可口👍👍迷你伊比利亞火腿拼盤,有3款,16個月風乾白毛豬火腿、36個月風乾黑毛豬火腿及48個月風乾黑毛豬火腿,個人最喜歡食36個月風乾黑毛豬火腿,肉汁及味道都剛剛好,配上蕃茄多士或淨食都不錯👍餐廳待應會詳細介紹每道食物,還十分有禮貌👍👍而且餐廳裝潢不錯,好有歐陸風情,坐得好舒服😍😍
西班牙海鮮燉麵,煮得好有西班牙風味,海鮮配料都不錯👍
我的Tapas Set,包括
炸魷魚圈配香蒜蛋黃醬,香脆可口👍👍
餐廳待應會詳細介紹每道食物,還十分有禮貌👍👍
而且餐廳裝潢不錯,好有歐陸風情,坐得好舒服😍😍