2022-03-10
/ 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐓𝐡𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫西環人氣手工烘焙店 主打486層酥皮產品⁉️聽聞西環呢一間手工烘焙店嘅麵包比起好多酒店級嘅更好食😋 主打麵包同酥皮產品, 每日新鮮焗製, 聲稱酥皮係有486層咁多😱 而特色產品就有Unicorn Puff同必食酥皮吉士撻🥧1️⃣ 酥皮吉士撻 $13對尼個人人讚嘆嘅酥皮吉士撻抱有好大期望🤔酥皮部分的確好多層好酥脆, 但中間只係普通葡撻餡, 都夠蛋香味而且幾滑, 但個撻食到底部有少許苦澀嘅焗燶味, 我就覺得失望..2️⃣ Hazelnut Unicorn Puff $42傳統忌廉筒轉變為店舖嘅Signature甜品😋尼個Unicorn puff就好值得試啦! 忌廉筒都係用十分酥脆嘅486酥皮製作, 中間嘅hazelnut cream一啲都唔孤寒唔係空心, 而係成個忌廉筒都有滿滿嘅cream, Hazelnut味都好濃🥰 建議可以雪入冰櫃再拎出嚟食, 會有雪糕嘅口感添😋3️⃣ Palmier🥨$25巨型嘅蝴蝶酥有我成塊面咁大🤣 食落超鬆脆, 酥面嘅糖唔會太多太甜, 食落幾香, 不過邊邊位有啲啲燶🙂整體來講我覺得係overrated, 而且價錢都偏貴💰佢哋個unicorn puf
西環人氣手工烘焙店 主打486層酥皮產品⁉️
1️⃣ 酥皮吉士撻 $13
對尼個人人讚嘆嘅酥皮吉士撻抱有好大期望🤔
2️⃣ Hazelnut Unicorn Puff $42
傳統忌廉筒轉變為店舖嘅Signature甜品😋
3️⃣ Palmier🥨$25
整體來講我覺得係overrated, 而且價錢都偏貴💰佢哋個unicorn puff係值得一試嘅, 但其他就見人見智啦🤔
Food: 😋😋😋(3/5)
Price:💰💰💰(3/5) $20/ppl
Service: 🤵🏻♀️🤵🏻♀️🤵🏻♀️🤵🏻♀️(4/5)