2022-12-05
西環多coffee shop相信大家都知,但系你又知唔知哩度有間高質嘅專賣炸雞漢堡嘅熾工房,價錢抵得嚟味道吾錯,絕對可以當長期飯堂~小店分為室內同室外兩部分,室外氣氛夠chill,室內樓底高,日間來還有充沛自然光,輕鬆relax,岩曬同朋友嚟個速食!而食物新鮮製作,水準一D都吾馬虎!▶️招牌脆雞漢堡餐($78)第一眼已經被個黑色漢堡吸引咗,竹炭麵包入口脆脆地,中間夾住塊厚切炸雞,外脆內嫩,juicy到爆汁,咬咬下,有塊口感酥脆,味道竟然有D似燒腩仔皮嘅野嘅?好好味啊,吃多兩啖,原來系炸芝士嚟,好驚喜,卜卜脆,非常特別!其次,醬汁亦非常出色,酸甜度剛剛好,令炸雞吾會乾柴,而個包又吾會因醬汁而林曬~另外跟餐嘅牛油粟米soooo buttery,大愛~▶️炸洋蔥圈($24)個人覺得個外皮稍硬咗D,但系個蜜糖芥末醬救返佢,食完一啖又一啖~▶️青檸菠蘿梳打($24)哩杯梳打要推介,真・青檸,加上清新嘅菠蘿汁,入口清涼refreshing,好岩盛夏天氣~不得不提店內牆身有色彩鮮豔嘅塗鴉,睇得出店主用心,打卡真系好靚!
▶️招牌脆雞漢堡餐($78)
▶️炸洋蔥圈($24)
▶️青檸菠蘿梳打($24)