2017-12-27
------------✏️2018米芝蓮推介西環係食好西地方 除左阿元之外仲有另一間人氣台灣菜紅燒牛肉麵$68肉鬆蛋餅$35滷水拼盤$38古早味滷肉飯$28好食指數:7.4/10首先 個麵係微辣 唔算太辣 但要有心理準備係要飲水解辣 牛腩炆得好淋 無渣 亦唔痴牙 麵質彈牙chewy 有口感 但若果係闊麵會更開心肉鬆蛋餅有驚喜 好鐘意佢面頭有層煙韌既皮 夾埋蛋卷 口感好好 仲有肉鬆既提味 唔錯滷水係失望既 滷得唔入味 🤔太淡 所以唔影大特寫啦 係個豆腐唔錯既 口感好似魚片頭咁 幾得意滷肉飯亦都唔錯 半肥瘦 無過多既汁 飯亦粒粒平均 夠乾身 有人會將佢同阿元比較 但我又覺得差別唔大 兩者魯肉飯都好食不過兩間都坐得唔耐 想坐耐d既話 呢間未必係你既選擇------------------------------請坐 西環西營盤英華台1-6號華輝閣地下2-3號舖
2018米芝蓮推介
西環係食好西地方 除左阿元之外