2023-09-11
每逢週末都鍾意去有𝚏𝚎𝚎𝚕既地方𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕下🥰今次介紹西環呢間餐廳俾大家🫶🏻餐廳有兩層高,充滿復古古堡嘅感覺🥰好多打卡位坐低店員會先上小食,同埋會問你飲普通水/氣泡水哩𝚍,不過建議大家問下要吾要收費先🤣我地個陣要左氣泡水後尾先知要要收錢~餐廳裏面擺放好多復古既裝飾品,加上燈光暗淡,營造出一種既奇幻又神秘的感覺💡🍲𝙵𝚘𝚒𝚎 𝙶𝚛𝚊𝚜 𝙼𝚊𝚛𝚒𝚗𝚊𝚝𝚎𝚍 𝚁𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘 $𝟷𝟽𝟾哩個係鵝肝意大利飯~超好食✨飯粒粒分明,味道好惹味,鵝肝咬下去啖啖油香🥰推薦👍🏻🍝𝙸𝚗𝚍𝚒𝚊𝚗 𝙲𝚞𝚛𝚛𝚢 𝙻𝚊𝚜𝚊𝚐𝚗𝚎 $𝟷𝟻𝟾哩個千層麵黎~味道有驚喜✨成個調味都好高級,好少見千層麵唔係一份而係分開一舊舊✨都推薦👍🏻🍄迷幻蘑菇 $𝟿𝟾這道甜品好得意✨上面紅色其實是草莓同乳酪味的雪糕,下面黃色係芝士蛋糕🍰侍應會係客人面前打開甜品碟上的蓋,煙霧隨即四散👀感覺好迷幻~🍷𝚃𝚑𝚎 𝚃𝚊𝚜𝚝𝚎 𝙾𝚏 𝙻𝚒𝚏𝚎 $𝟿𝟾呢杯嘅名好得意😆正如佢個名一樣,杯嘢飲嘅味道有酸有甜,再帶少少苦,味道有層次,酒精味唔係好濃,幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑幾好飲👍🏻水果味偏多,上面個杯插咗舊苦瓜好搞笑😂🍹𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟺𝟾
🍝𝙸𝚗𝚍𝚒𝚊𝚗 𝙲𝚞𝚛𝚛𝚢 𝙻𝚊𝚜𝚊𝚐𝚗𝚎 $𝟷𝟻𝟾
🍄迷幻蘑菇 $𝟿𝟾
🍷𝚃𝚑𝚎 𝚃𝚊𝚜𝚝𝚎 𝙾𝚏 𝙻𝚒𝚏𝚎 $𝟿𝟾
🍹𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟺𝟾
第一次見抹茶配梳打✨再加埋士多啤梨🍓意外地味道好融合✨幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑幾好飲👍🏻