2023-02-22
聞說西環開了一家以"養生"為主題的火鍋放題店,收工一於過來試試。位於堅尼地城卑路乍街的小鍋霸,店鋪設計以白色為主題,燈光通明,座位舒適。打開餐牌,見到餐牌寫住 "無限時吃到飽套餐",湯底款式多達十五款。今次選了298任食套餐,湯底係養生虫草花桃膠雞涮涮鍋。可直接掃瞄二維碼點菜,十分方便!!火鍋湯底十分足料! 蟲草花、雲耳、紅棗、雞肉大大件,加上有大量桃膠,夠哂滋補,湯汁清甜。餐廳主打Prime Grade 牛肩胛肉 以及西班牙無激素豬肉片,無限任點,真係啱哂我呢隻食肉獸。肩胛肉薄切,用筷子夾住放在火鍋裡滾幾滾就熟了,肉質嫩且口感豐富,啖啖肉香。豬肉片都係薄切,只係比牛滾耐少少就煮熟了,肉質雖然不及牛肉,都是唔錯的口感,加埋醬料更勝一籌。海鮮方面,可以任點海蝦、蛤、鮮魚片,都是十分新鮮。蔬菜方面,都係款式多多,有津白、萵筍等,此外更有唔是好常見的紫蘿蔔,紫蘿蔔真係非常好味,跟火鍋湯底好襯好夾,encore再encore飲品種類琳瑯滿目,冷熱飲品加加埋埋都有廿幾三十款。更重要,更重要,更重要就係有movenpick, dreyer's雪球,任君選擇! 果然係 "無限時吃到飽套餐" ,性價
海鮮方面,可以任點海蝦、蛤、鮮魚片,都是十分新鮮。
飲品種類琳瑯滿目,冷熱飲品加加埋埋都有廿幾三十款。
果然係 "無限時吃到飽套餐" ,性價比高!