2020-06-04
實在太耐冇打邊爐,但減肥唔想dinner食得太heavy,我就聊街坊朋友lunch time食,西環雖然都有好多地方打邊爐不過如果lunch time想食麻辣鍋,選擇就唔係太多,呢間打邊爐夜晚食過幾次,味道同價錢都合理,估唔到lunch 幾十蚊一碗麵好抵食,但想讚下佢近排有個聖子推廣,又平仲要真係超級好味,我為左呢打聖子決定下星期再來,哈哈餐廳環境乾淨,用電子落單夠晒方便,一坐低先來一碗糖水潤一潤喉嚨,一陣間食麻辣都可以食多啲下晝嚟唔算好多人,我哋叫咗碟美國肥牛同埋聖子,我之前食過好好味,聖子大大隻非常鮮甜,入口有海水味,極度肥美,就算一個人食一打我都食到,因為真係好好味。美國肥牛肥瘦適中,牛味濃郁,打邊爐必食啦,正。麻辣可以㨂辣度,我已經係點小辣但都好嗆喉,不過食得辣真係好刺激,同埋會寧捨開胃,係好好味的,我地仲特登點左半份油炸鬼,點落麻辣鍋內5秒拎起,嘩,太精彩啦!其餘點左雲吞大大粒鮮蝦係入面,超足料。粟米勁甜好好味,食埋個稻庭烏東,烏東好滑吸曬d湯汁,好好味啊,呢餐lunch仲豐富過dinner,真係好飽好滿足,今晚運動減肥開始。