2022-12-23 141 瀏覽
臨近聖誕有好多活動,今次同朋友試西環嘅法國菜餐廳🍴 廚師非常有心思,而且做法正宗,吃了一頓好好食嘅大餐😋.Set Dinner $378 (1 starter + 1 Main + 1 Dessert)Starter- Brittany Fish Soup : 魚湯鮮甜香濃,配上蒜蓉包及芝士,充滿正宗法國風味🇫🇷- Ravioles de Royan: 迷你法式雲吞包住芝士餡,配芝士忌廉汁及煙肉碎好香脆😆Main- Duck confit with orange sauce & mashed potato: 鴨髀嫩滑無比,配上橙汁及薯蓉,令人一試難忘😋- Half Roasted Lobster +$78: 烤半隻龍蝦配上蒜蓉牛油汁,鮮甜可口,感覺置身於法國嘅海邊😇. Desserts- Crepe Les Voiles de Saint Troqez: 甜薄餅即叫即做,面層香脆,焦糖蘋果配上雲呢拿雪糕球及海鹽焦糖醬,回味無窮🍎- Crepe La Liegoise: 另一款口味係朱古力雪糕配海鹽焦糖醬、杏仁碎、忌廉,適合愛甜嘅朋友🍫.Kir Breton: Kir Royale加Ap
Starter
- Brittany Fish Soup
: 魚湯鮮甜香濃,配上蒜蓉包及芝士,充滿正宗法國風味🇫🇷

- Ravioles de Royan
: 迷你法式雲吞包住芝士餡,配芝士忌廉汁及煙肉碎好香脆😆

Main
: 鴨髀嫩滑無比,配上橙汁及薯蓉,令人一試難忘😋

- Half Roasted Lobster +$78

Desserts

- Crepe La Liegoise

Kir Breton
: Kir Royale加Apple Cider,在法國非常流行嘅酒類🍸 帶點黑加倫子,味道清甜過香,令人更開胃🥰