2016-04-07 1933 瀏覽
今晚又同屋企人同男友食晚飯, 又想食泰國嘢, 咁就去泰尚啦! 上次去過真係幾好食, 今次再encore. 佢因為好生意, 係隔離開多左個舖, 地方算係大左, 但坐得未算舒服. 我哋首先叫咗金不換炒大蜆, 蜆肉隻隻鮮味, 又大又多汁, 好好食呀!第二道菜叫咗泰式元蹄, 小妹其實對元蹄麻麻, 不過男友想試下就叫啦, 佢呢道菜個味道有D似中式, 唔油膩, 而且能帶出豬肉嘅鮮味, 加上側邊足料嘅西蘭花, 等我地唔使再叫多道蔬菜, OK!再叫左一個南瓜海鮮炒飯, 炒飯炒得乾身, 味道夠惹味, 海鮮雖然唔係乜嘢新鮮嘅海鮮, 應該都係雪藏嘅, 不過呢品質良好, 魷魚及魚肉等海鮮爽口彈牙, 加埋肉鬆, 無得輸呀!呢個明爐烏頭魚都係我地既至愛, 好享受一路拾下拾下既感覺, 條魚肉質新鮮爽口, 加上佢地特製既酸甜汁, 好好味, 兩個人LAM到一D肉都無剩!再叫左一個黃咖喱雞, 黃咖喱係我嘅至愛, 因為佢係咁多種咖喱之中最唔辣的, 呢個個賣相好似平平無奇, 但個味都較得幾好架, 不過呢我略嫌佢有啲水, 雞肉就普通啦, 整體上OK, 不過再加埋佢個烤餅食簡直一流! 呢度既烤餅好乾身味道又夠香, 一啲都唔油!最

最後甜品就梗係要食芒果糯米飯啦! 其實小妹最鍾意食黑糯米, 我問店員可唔可以只要黑糯米啊, 佢話唔得最得
只可以黑白..... 咪咁無法啦, 呢度菜做得有水準, 芒果夠甜又足料, 有成個咁芒果咁多! 而且個椰漿亦都非常鮮味, 椰味濃, VERY GOOD!
呢度水準真穩定, 繼續努力!

2016-04-02