2017-09-27
去完西環碼頭,睇完日落,又係時候搵食本來在openrice search 了,係想去附近一間食點心既,點知經過,就見到呢間連紅紙都未拆既小店講下先,男朋友話泰國有船面食既,而船面的特色就係每碗的份量好細,當然泰國當地都好平,所以一食就5-6碗,而我就覺得洗碗都洗到手軟店內環境都ok, 簡單坐低食碗面咁然後我地2個人叫咗呢個炸蝦餅好食,有5塊,唔貴先$25蚊佢係逐塊炸,唔係一大塊炸完切開,中意炸野既朋友實Like呢個小食25蚊,唔太特別,小貴講到重點船面呢個係豬肉金邊粉X2 碗超好食,入面有豬肉,豬肉丸同豬潤,個湯頭好“野“味,湯底應該有豬油,總之就好食!不過份量都係偏細碗,$20一碗都ok la!豬肉丸米粉都係20蚊,湯底冇豬肉船面咁香,不過都係好好食!附上餐牌先,價錢現在係新張價,尚算合理,不過如果面的份量沒有加大,但就做回正價,恐怕就好難有街坊客了
店內環境都ok, 簡單坐低食碗面咁
然後我地2個人叫咗
呢個炸蝦餅好食,有5塊,唔貴先$25蚊
佢係逐塊炸,唔係一大塊炸完切開,中意炸野既朋友實Like
呢個小食25蚊,唔太特別,小貴
講到重點船面
呢個係豬肉金邊粉X2 碗
豬肉丸米粉
都係20蚊,湯底冇豬肉船面咁香,不過都係好好食!
附上餐牌先,