2020-12-02
呢間餐廳主打健康素食同埋有機食材,餐牌上有90%都係Vegan,而且接近香港大學,此區亦係比較多外國人聚集嘅地方,所以平日都好多人過嚟坐下輕鬆飲返杯野。。。🔘Sweet Potato Coconut Pancake | $119評分: 🌕🌕🌕🌑🌑評語: 呢款純素Panckae同普通嘅Pancake分別都幾大,佢係比較煙韌同埋濕潤,唔係空氣而係一種實質嘅感覺,但相信唔係人人都啱呢種口感。而Pancake每一層都有花生醬同紅莓醬作調味,每一啖都充滿蕃薯蓉,加上香蕉嘅配搭其實味道幾好之餘,仲非常飽肚。。。🔘Garlic Fries + Tomato Chutney | $48評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: Chutney好似係一種印度調味料,由葡萄乾、芒果、糖、檸檬汁或醋而成,味道酸酸甜甜幾好食。而且薯條灑上嘅係大大粒嘅香蒜粒,每一條炸到金黃色嘅薯條都好濃香可口!。。🔘 Latte | $ 48評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 餐廳應該係用上一種味道比較厚身嘅咖啡豆,飲落咖啡味好重,而牛奶令杯口感更加多層次,整體都幾唔錯。。。🔻門外長期都有人等位🔻食物睇得出係用心而又幾特別推介指數: ⭐⭐⭐⭐
評分: 🌕🌕🌕🌑🌑
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑