2022-07-02 126 瀏覽
前排成日被依間既綠化盆景打卡位洗版店名既意思 就係每件小事都嘗試自己由零做起 🔜店內好多醬汁 Pastry 甜品都係自家製 主打英式食物咁岩嗰日涼涼地所以揀坐露台比較 chill仲見到有好多自家種植既香草 用黎日常調味.✔✔ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘙𝘢𝘨𝘶 // $118意式火炙芝士蕃茄肉醬粗管麵牛肉嘅份量都算多 粗管麵口感特別煙韌鹹香肉醬稠度剛好 有微酸既新鮮蕃茄 balance 返整道菜感覺好清新最大亮點就係鋪面 用火槍燒過既芝士🧀熱溶後係輕量拉絲+焦香 有脆脆的口感.✔ 𝘉𝘳𝘪𝘵𝘪𝘴𝘩 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬 𝘈𝘯𝘥 𝘈𝘭𝘦 𝘗𝘪𝘦 // $78因為即焗要等耐少少 外層酥皮酥脆鬆化 有少少牛油香而不油膩漿口 Filling 滿滿好大粒既牛肉 仲有洋蔥 紅蘿蔔 西芹粒調味偏重手 好腍好入味 有d似燉牛肉可惜醬汁太少我覺得有少少偏乾 配菜 potato salad 既沙律醬偏淡 同超級重黑椒 🙈諗起以前英國無啖好食 沙律都可以冇味所以 d 英國人成日自己瘋狂加調味料沙律都瘋狂落茄醬 😂 .整體黎講 食物幾有誠意 咖啡唔太推薦如果想坐打卡位 週末建議要12點前黎啦~‎- - - - - - - - - ‎-
前排成日被依間既綠化盆景打卡位洗版
諗起以前英國無啖好食 沙律都可以冇味
所以 d 英國人成日自己瘋狂加調味料
沙律都瘋狂落茄醬 😂
整體黎講 食物幾有誠意 咖啡唔太推薦
如果想坐打卡位 週末建議要12點前黎啦~
‎- - - - - - - - - ‎-- - - - - -